Slovensko-EUR: změňte z KČ vpravo nahoře
CZK

Balzám s dračí krví

MAXIMÁLNĚ DO KONCE KVĚTNA

Exkluzivní balzám s dračí krví je vhodný na čerstvý permanentní makeup a na místa na pokožce, kde je potřeba přírodním způsobem podpořit hojení a nebo preventivně zabránit rozvinutí infekce. Dračí krev zabírá při oparech a má antibiotické účinky.

Stimuluje tvorbu strupů, urychluje hojení ran a umožní maximální zůstatek pigmentu v pokožce. 

Vhodné pro přípravu rtů na permanentní makeup - zejména u suchých rtů a u rtů se sklonem k oparům. Doporučujeme minimálně týden před aplikací rty promazávat tímto balzámkem.

Jedno balení je navrženo na dva hojící procesy (nová aplikace PMU+korekce).

Vyrobeno exkluzivně jen pro náš eshop - a to na míru se speciálním poměrem nontoxic přísad. 

Český výrobce Protože JSI ve spolupráci s Májule makeup (www.protozejsi.cz / www.majulemakeup.cz)

74,00 Kč

Dračí krev obsažená v balzámu

O účincích dračí krve se píše na internetu velice hojně, zejména v souvislosti se silnou antivirovou aktivitou a hojením ran. 

Dračí krev však dokáže nejenom to. Dračí krev se podílí na klíčových kontrolních procesech buněčného stárnutí, které regulují expresi (vyjádření informace) mikro RNA. Stimuluje regeneraci pleti, což znamená, že stimuluje geny, které se účastní struktury epidermy a procesu hojení kůže. Stimuluje syntézu Aquaporinu 3 (Aquaporin 3 je proteinový produkt lidského genu AQP3. Nachází se v bazolaterální buněčné membráně hlavních buněk sběrných kanálků a poskytuje cestu vodě k výstupu z těchto buněk). Více informací zde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7311736/

Croton lechleri byl i předmětem zkoumání FDA - https://incahealth.com/croton-lechleri-medicine-uses/

Dračí krev je bohatá na fenoly a alkaloidy z nichž nejznámější je TASPIN. Dále jsou přítomny pyridin, indol aporfin, solitaridin, sparciflorin či sinoacutin. Celkem je v latexu okolo 30 alkaloidů. Dalšími látkami nacházejícími se v latexu jsou katechiny, kyseliny pektinová, galová, nenasycené mastné kyseliny, flavony, fenoly, tropan, steroidní látky, saponiny a spousta dalších. Další klíčovou složkou dračí krve je proanthocyanidinový oligomer zvaný SP-303.

Příslušné studie o vlastnostech těchto látek najdete zde https://pubmed-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/23195881/


Kandelilový vosk 

Pryšec voskodárný je rostlina z čeledi pryšcovitých pocházející z Texasu a Mexika, jež je význačná díky obsahu vosku, který se získává z jejích listů. V kosmetice se používá jako stabilizátor a emulgátor, produkty zahušťuje a poskytuje jim správnou texturu. V kosmetických přípravcích je kandelilový vosk k pokožce velmi jemný, vytváří na ní ochrannou vrstvu, nelepí a skvěle se váže na různé oleje. Přidává se tak nejen do balzámů na rty, rtěnek, kondicionérů a make-upu, ale i do potravin (pod označením E902), které opatřuje glazurou. Vzhledem k tomu, že je tato rostlina na seznamu chráněných druhů, je produkce tohoto vosku regulována mexickou vládou.


Bio bambucké máslo je tuk extrahovaný ze semen stromu Máslovníku afrického (Butyrospermum parkii), který roste převážně v subsaharské Africe v pásu savan. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku. Bambucké máslo obsahuje přírodními vitamíny a řadu látek s biologickou aktivitou. Ty poskytují pokožce vysoký hydratační účinek. Balzám je tedy vhodný pro péči o pleť a pomáhá léčit kožní onemocnění včetně skvrn, svědění, spálenin od slunce či kožních ran. Bio bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny, které pomáhají pokožku zvláčňovat, změkčovat a udržovat jí svěží a mladou. Díky allantoinu má bambucké máslo hojivé účinky a díky obsaženým triterpenalkoholům (obsahové látky mnoha rostlinných a živočišných vosků) chrání pleť před vysycháním a napadením mikroorganismy. Účinky jsou dlouhodobě známy, po staletí se bambucké máslo v Africe používá na zklidnění pleti z důvodu působení silného slunečního záření.

Bio bambucké máslo je vhodné pro všechny druhy pleti (i přecitlivělou), má protizánětlivé a hojivé účinky (díky allantoinu).
Dobře se vstřebává a je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny. Podporuje přirozenou obranyschopnost kůže a ochraňuje jí před škodlivými vlivy životního prostředí. Změkčuje, zvláčňuje a chrání pokožku a je skvělé proti stárnutí a vráskám (zvyšuje pružnost).

Součástí balzámu je přírodní vitamin E, který je silným antoxidantem a často se přidává do kosmetických přípravků pro své širokospektrální účinky. Chrání buňky před volnými radikály, zpomaluje proces stárnutí buněk a tkaniv, omlazuje pokožku, zamezuje tvorbě vrásek, podporuje regeneraci pokožky vystavené slunečnímu záření.


Balzám značky protože JSI je tedy vhodný pro dospělé a děti starší 3 let, není vhodný pro TĚHOTNÉ A KOJÍCÍ ŽENY.

Vstupní surovina dračí krve (Croton lechleri resin extrakt) v balzámu od značky protože JSI má certifikaci Cosmos a Ecocert a koncentrace je maximální povolená.

Balzám je skvělý v péči o aknózní a problematickou pokožku. Stimuluje tvorbu strupů u poraněné pokožky a urychluje hojení ran.

Je tedy vhodný na popraskané koutky, zejména pro své antivirotické účinky. Dračí krev zabírá při oparech a má antibiotické účinky.

Ošetřuje podrážděné okolí nosu a obličeje při rýmě a nachlazení. Pečuje o popraskané a suché rty, o nehtové záděrky.

Podporuje tvorbu kolagenu, takže je skvělým pomocníkem i v péči o zralou pokožku.

Může se používat zevně všude tam, kde je potřeba pokožku zhojit, promazat a opečovat.

Je vhodný na pooperační jizvy. Díky obsaženým alkaloidům má dračí krev stimulační a zároveň uvolňující účinky.

Balzám je vhodný k ošetření bodnutí hmyzem a na různé kožní potíže vč. ekzému, lupénky a seborey.

Veškeré účinky balzámu navíc podporuje vysoký obsah bambuckého másla v bio kvalitě.

Bambucké máslo chrání, vyživuje, hydratuje a zklidňuje pokožku, slunečnicový olej zvláčňuje.

Arganový olej omlazuje a vitamin E chrání před vnějšími vlivy.


INCI/složení: Butyrospermum Parkii Butter (bio bambucké máslo), Helianthus Annuus Seed Oil (bio slunečnicový olej), Butyrospermum Parkii

Butter Extrakt, Euphorbia Cerifera Cera (kandelilový vosk), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Croton Lechleri Resin Extrakt (dračí krev), Tocopherol (vitamin E).


Prodejní doba tohoto balzámu je omezená! Balzám nebude dostupný v horkých letních měsících. Kyselina Stearová obsažená v bambuckém másle při vysokých výkyvech teplot změní svoji strukturu a v balzámu se udělají "krupičky". Hodnotově a výživově se nic nezmění, pouze konzistencí a strukturou se může maličko změnit vzhled a protože bych ráda, abyste měly balzám ve vysoké kvalitě a byl i hezký, jakmile se udělá první větší teplo, výroba balzámu bude zastavena.


Návod na použití - pokožka těla:

Balzám naneste čistými prsty na pokožku těla a jemně vmasírujte.


Návod na použití - čerstvý permanentní makeup rtů - MOKRÉ HOJENÍ:

Bezprostředně po aplikaci natřete na čisté a suché rty tenkou vrstvu balzámku (snažte se rty neolizovat, netřít o sebe a nenamáhat). Po jeho vstřebání doporučuji rty a jejich okolí jednorázově důkladně očistit desinfekčním jednorázovým ubrouskem určeným na PMU (odkaz na ubrousek ZDE) a nanést novou vrstvu balzámku (jednorázovým aplikátorem nebo důkladně  umytým a vydesinfikovaným prstem-do kelímku s balzámkem zasahujte pouze jednorázovou špachtličkou/tyčinkou). Doporučuji opakovaně mazat rty během celého povrchového hojení rtů (cca 5 dní) a případně ihned při prvním příznaku tvorby oparů. 


Ošetření permanentního makeupu obočí / očních linek / po removerech: používejte balzámek místo klasických after care krémů dle vašich běžných postupů a zkušeností.


Skladování:

Výrobek skladujte v suchu při teplotě do 23°C. V letních měsících a při nepravidelném používání skladujte v lednici. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.